Sla energie-overschotten op in een thuisbatterij

Word nog onafhankelijker van het net en combineer je zonnepanelen met een thuisbatterij. De batterij bewaart de geproduceerde energieoverschotten van je zonnepanelen zodat jij deze kan gebruiken op momenten dat er weinig of geen energie wordt geproduceerd. Zo kan je ook ’s ochtends en ’s avonds jouw geproduceerde energie gebruiken. Of wat dacht je van een nachtelijke oplaadbeurt voor je elektrische wagen met eigen energie?

Wij kunnen heel makkelijk een modulaire thuisbatterij toevoegen aan zowel nieuwe als bestaande zonnepanelen. Wil je nog een stapje verder gaan? Dat kan met energiemonitoring via SMA omvormers. Wanneer de energieproductie het hoogst is, dan zet het systeem de toestellen automatisch aan het werk. Denk hierbij aan slimme wasmachines of vaatwassers. Optimalisatie troef! Zo blijft jouw energie helemaal van jou.

“Je huis leeft binnenkort zijn eigen leven,
jij houdt de energietouwtjes in handen!”

grafiek-eigen-verbruik-mini

Zonder thuisbatterij

Wanneer we onze zonne-energie niet rechtstreeks verbruiken, injecteren we de elektriciteit overdag in het net. ’s Morgens en ’s avonds kopen we dan onze elektriciteit aan. Zo verbruiken we gemiddeld minder dan 30% van onze eigen opgewerkte energie

Met thuisbatterij

Wanneer we overdag onze eigen opgewekte energie niet verbruiken, wordt ze opgeslagen in een batterij om later te kunnen gebruiken.

Zo kunnen gemiddeld tot 70% van onze eigen energie zelf gaan consumeren!

Een investering in de toekomst

Een thuisbatterij combineer je het best met een digitale meter voor je zonnepanelen. We ontwikkelden een unieke terugverdientabel waarin ook de ‘verlieskost’ van de zonnepanelen is verwerkt. Transparant en duidelijk! Met subsidies voor thuisbatterijen geeft ook de overheid een duwtje in de groene richting.

Wil je meer informatie? Of wens je je bestaande zonnepanelen te upgraden met een thuisbatterij? Contacteer ons!  

 

Kwalitatieve BYD batterijsystemen

BYD is de grootste producent van thuisbatterijen wereldwijd. De grootste troef? De batterijen zijn op basis van lithium waardoor ze langer meegaan, minder plaats innemen en geen onderhoud vereisen! Bovendien is het systeem modulair waardoor je de batterij vlot kunt uitbreiden als er meer elektriciteit nodig is, door gezinsuitbreiding of de aanschaf van elektrische wagens bijvoorbeeld.